Vår affärsidé är att erbjuda trygga konsumtionslån utan krav på säkerhet till personer, som precis som du, behöver påfyllning i plånboken. Vi på Kontantfinans vill låna ut pengar på ett enkelt men ansvarsfullt sätt. Därför är det viktigt för oss att du vet vad det kostar, förstår vad du betalar för och vad det innebär att ta en kredit.

Koll på ekonomin

Vi som lånar ut pengar behöver veta att du som lånar också kan betala tillbaka. För att se om du har tillräckligt bra återbetalningsförmåga tar en vi kreditupplysning på dig när du ansöker om lån. Du får samtidigt fylla i uppgifter om hur din ekonomi ser ut. Det är viktigt att du försöker svara så sanningsenligt som möjligt, både för din och vår skull. Det är inte roligt att sitta med skulder som man inte klarar att betala tillbaka. Har du frågor om vilken information som efterfrågas får du gärna kontakta kundtjänst så hjälper vi dig vidare.

Betalningsanmärkningar

Att du har en betalningsanmärkning behöver inte innebära ett hinder för att låna pengar av oss. Alla kan hamna i ekonomisk knipa någon gång och misstag kan göras. Vi har dock krav på hur gamla och hur många de får vara.

Utbetalning

Kontantfinans är ett smidigt alternativ för dig som behöver ta ett lån. Vår handläggningstid är kort och vi tycker att det är viktigt att du snabbt får tillgång till dina pengar, men inte för snabbt. Både att låna och låna ut pengar kräver ansvar. Att låna pengar tycker vi inte ska vara ett plötsligt infall. Det dröjer därför upp till tre bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Kan du inte vänta så länge är det nog andra saker som behöver ordnas innan du tar ett nytt lån. Vill du ha tips på hur du kan få en tryggare och mer stabil ekonomi? Läs gärna mer här

Vad kostar det?

Hos oss är det enkelt att förstå vad du betalar för. Du betalar ett fast belopp varje månad bestående av din amortering och din räntekostnad. På fackspråk kallas det för annuitetslån. Hur stort månadsbeloppet blir beror på hur mycket du lånar och hur länge.

Att du kan ta lån utan att behöva lämna säkerhet innebär att risken för oss som lånar ut pengar är högre. Därför har blancolån (lån utan säkerhet) högre ränta än till exempel ett bostadslån (där du erbjuder din bostad som säkerhet för lånet som du tar).

Vad händer om du inte betalar?

Vi vill att du ska betala så som överenskommet. Att betala i tid är den bästa (och billigaste) rekommendationen vi kan ge dig. Men skulle du av någon anledning få problem med att betala vill vi att du kontaktar oss så snart som möjligt. Blir du sen börjar dröjsmålsräntan ticka och du får betala en påminnelseavgift, och det tycker vi är onödiga kostnader för dig. Skulle det bli så illa att du inte betalar trots vår påminnelse, går ditt lån vidare till inkasso och ytterligare avgifter läggs på.

I värsta fall är vi tvungna att säga upp krediten och du riskerar att få en betalningsanmärkning. En sådan vill du helst undvika. En betalningsanmärkning kan nämligen göra det svårt för dig att ta nya lån, hyra en bostad eller ens ta ett telefonabonnemang.

Kundkännedom och andra regler

Brixo AB, bolaget bakom Kontantfinans, har tillstånd från Finansinspektionen sedan 2015. Tillståndet ger Kontantfinans rätt att låna ut pengar, det får man inte göra hur som helst. Det tillståndet berättar vad vi får göra och inte göra. Skulle vi inte leva upp till de krav som Finansinspektionen ställer så kan de dra in vårt tillstånd. Vi är därför noga med att följa reglerna och att vi sköter vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt. Det blir tryggare både för dig, och och den finansiella branschen i allmänhet, om vi sköter vårt jobb.

I vårt uppdrag ligger också att följa penningtvättsreglerna. Lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism ställer höga krav både på oss och andra aktörer. Enligt den lagen måste vi bland annat ha uppgifter om dig som kund och hur du använder våra tjänster.

Penningtvätt tycker vi är ett stort samhällsproblem och vi vill göra det vi kan för att bidra till att minska den ekonomiska brottsligheten. Därför ställer vi frågor till dig. Både när du ansöker om ett lån hos oss första gången och även som befintlig kund. Vi behöver ha aktuella uppgifter om vår affärsförbindelse. Det kan därför hända att vi ställer frågor till dig igen.

Genom att samla in den här informationen blir det lättare för oss att upptäcka avvikande beteenden som kan tyda på just pågående ekonomisk brottslighet. När du svarar på frågorna hjälper du alltså till att förhindra illegal verksamhet. Väljer du att inte svara kommer vi tyvärr inte kunna erbjuda dig våra tjänster. Läs gärna mer på Swedishbankers om varför aktörer som vi måste ställa frågor.

ANSÖK NU! Kontakta oss!